Szacunek dla natury w VISLOW przejawia się w każdym detalu, także w kuchni. Nasz Resort to także wyjątkowa restauracja w Wiśle oraz szczera i prawdziwa kuchnia, w której określenie #comfortfood nabiera realnego znaczenia. Najważniejsze są składniki. Dajemy Gościom to co sami chcielibyśmy otrzymać – pełny smak.
Nasza restauracja jest dla Państwa otwarta :
Od niedzieli do czwartku 13:00 - 21:00
W piątki oraz soboty 13:00 - 22:00
W okresie od 20.12 do 2.03 :
codziennie 13:00 - 15:30 | 19:00 - 22:00
24.12 nieczynne
31.12 19:00 - do ostatniego gościa
Wyjątkowy klimat, ogromne okna wychodzące na otaczające lasy dają poczucie spokoju. Proste i minimalistyczne wnętrze podkreśla fakt, że w Restauracji VISLOW najważniejsze jest jedzenie. W ciepłe dni można zasiąść na tarasie. Zachęcamy do skorzystania z naszych rad pairingu win do zamówionych dań. To może okazać się początek pięknej i (nie)winnej przygody. Piwosze również znajdą kilka ciekawych etykiet
Menu jak pory roku? Tylko w zgodzie z naturą, która sama decyduje, kiedy i jakim darem się podzielić. Jesteśmy cierpliwymi smakoszami, dlatego z pełnym pietyzmem czekamy kiedy dane warzywo/owoc osiągnie pełnię smaków i wtedy serwujemy je na naszych talerzach. Jesień to czas celebracji spiżarni, do której chowamy wszystkie skarby. Kisimy, marynujemy i peklujemy. Zimą szukamy inspiracji w warzywach korzennych, serach i sezonowanych mięsach. Wiosną gramy w zielone. W naszej restauracji w Wiśle to także czas na nowalijki i wszystko co „pierwsze”. Latem w celebrujemy pełną rozpustę zaczynając od warzyw na owocach kończąc. Ahhh te truskawki…
Zrównoważone prowadzenie restauracji to zarówno ekonomia, jak i ekologia. Zdajemy sobie sprawę, że jako restauratorzy jesteśmy odpowiedzialni w dużej mierze za środowisko, z którego czerpiemy produkty do pracy. Każdy „talerz” w naszej restauracji to podsumowanie pracy rolnika, hodowcy, kucharza a na samym końcu wizjonera - szefa kuchni. Hołdując zasadzie „less waste” naszym celem jest maksymalne wykorzystanie produktu przy jak najmniejszym generowaniu odpadów. To proces ciągły, który wymaga uwagi i ciągłego doskonalenia. Działamy!
Szef kuchni Restauracji Vislow – Jakub Szlembarski. Osoba pełna pasji i pomysłów, idealnie zorganizowana na każdym etapie swojej pracy. Do produktów podchodzi z szacunkiem, a każde danie to wyraz niezwykłej staranności; każdy talerz, to dowód wieloletniego doświadczenia. Naszą restaurację w Wiśle warto odwiedzić kilkukrotnie, by poznać różnorodność smaków; by poznać smak Beskidów
Psst! Dodajemy trzecie „zawsze” – zawsze znajdzie czas, by porozmawiać ze swoimi Gośćmi. Wyznaje zasadę, że wiedzą należy a nawet trzeba się dzielić. Pytajcie o co chcecie ;)