Szacunek dla natury w VISLOW przejawia się w każdym detalu, także w kuchni. Nasz Resort to także wyjątkowa restauracja w Wiśle oraz szczera i prawdziwa kuchnia, w której określenie #comfortfood nabiera realnego znaczenia. Najważniejsze są składniki. Dajemy Gościom to co sami chcielibyśmy otrzymać – pełny smak.
Ogromne okna wychodzące na otaczające VISLOW lasy dają poczucie spokoju. Proste i minimalistyczne wnętrze podkreśla fakt, że w Restauracji VISLOW najważniejsze jest jedzenie. W ciepłe dni można zasiąść na tarasie. Zachęcamy do skorzystania z naszych rad pairingu win do zamówionych dań. To może okazać się początek pięknej i (nie)winnej przygody. Piwosze również znajdą kilka ciekawych etykiet.
Menu jak pory roku? Tylko w zgodzie z naturą, która sama decyduje, kiedy i jakim darem się podzielić. Jesteśmy cierpliwymi smakoszami, dlatego z pełnym pietyzmem czekamy kiedy dane warzywo/owoc osiągnie pełnię smaków i wtedy serwujemy je na naszych talerzach. Jesień to czas celebracji spiżarni, do której chowamy wszystkie skarby. Kisimy, marynujemy i peklujemy. Zimą szukamy inspiracji w warzywach korzennych, serach i sezonowanych mięsach. Wiosną gramy w zielone. To także czas na nowalijki i wszystko co „pierwsze”. Latem celebrujemy pełną rozpustę zaczynając od warzyw na owocach kończąc. Ahhh te truskawki…
Zrównoważone prowadzenie restauracji to zarówno ekonomia, jak i ekologia. Zdajemy sobie sprawę, że jako restauratorzy jesteśmy odpowiedzialni w dużej mierze za środowisko, z którego czerpiemy produkty do pracy. Każdy „talerz” w naszej restauracji to podsumowanie pracy rolnika, hodowcy, kucharza a na samym końcu wizjonera - szefa kuchni. Hołdując zasadzie „less waste” naszym celem jest maksymalne wykorzystanie produktu przy jak najmniejszym generowaniu odpadów. To proces ciągły, który wymaga uwagi i ciągłego doskonalenia. Działamy!
Wojciech Krzak. Szef kuchni Restauracji VISLOW. Zawsze obecny. Zawsze na czas, a nawet przed czasem. Zachwyca pomysłowością i szacunkiem do produktów regionalnych. Baranina, pstrąg, ser owczy? Trudny wybór. To tylko potwierdza tezę, że Restaurację VISLOW, którą kieruje należy odwiedzić kilkukrotnie, aby poczuć smak Beskidów
Psst! Dodajemy trzecie „zawsze” – zawsze znajdzie czas, by porozmawiać ze swoimi Gośćmi. Wyznaje zasadę, że wiedzą należy a nawet trzeba się dzielić. Pytajcie o co chcecie ;)